Победителите в конкурса „Красива градина“

Най-изкусните градинари в категориите „зеленчукова“ и „цветна“ в конкурса „Красива градина“ бяха наградени. Общият фонд от 2000 лв. беше разпределен между шест градини в община Вълчи дол, а наградите връчи лично изпълнителният директор на „Добротич Уинд“ АД, Севда Йончева. Заедно с екипа на компанията тя посети лично всеки победител и се разходи из невероятни зелени кътчета, които те са създали в своите домове. „Благодарим на всички участници за топлото посрещане и невероятната красота, на която ни направиха съпричастни. Пролича си старанието, труда и любовта на всеки градинар, които са достойни за възхищение. Времето, прекарано в тези невероятни зелени кътчета беше истинско удоволствие за мен и целия екип.“– коментира Севда Йончева.

ПОБЕДИТЕЛИ В КОНКУРС НАЙ-КРАСИВА ГРАДИНА 2023 – ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ – КАТЕГОРИЯ „ЦВЕТНА ГРАДИНА”
1-во мястоСийка Михалевагр. Вълчи дол
2-ро мястоГаля Белевагр. Вълчи дол
3-то мястоАни Колевас. Есеница
ПОБЕДИТЕЛИ В КОНКУРС НАЙ-КРАСИВА ГРАДИНА 2023 – ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ – КАТЕГОРИЯ „ЗЕЛЕНЧУКОВА ГРАДИНА”
1-во мястоГергана и Стоян Жековис. Михалич
2-ро мястоДимитър Василевс. Искър
3-то мястоРумяна и Марин Яневис. Щипско

Сийка Михалева от гр. Вълчи дол се увенча с победата в категория „цветна“ градина. Тя ни посрещна топло и гостоприемно в своя зелен оазис, подреден с много внимание към детайла, съчетаващ цветове и форми в невероятна хармония. Тя ни разказа за начина, по който поддържа екзотичните палми, които красят нейната градина. Впечатление направиха лампичките, които през нощта превръщат мястото в невероятна светлинна феерия.

Посещението ни при Галя Белева беше истинско удоволствие за окото и душата. С нейната широка усмивка и приветлив поздрав, тя ни разказа за инсталацията от ключове на една от стените в нейната градина. Магическо кътче, което те пренася в „Страната на чудесата“. Мозайката от малки камъчета на стара българска къща пък е направила сама с помощта на нейния съпруг след дълги часове усилие, но пък всичко си е заслужавало, защото всеки детайл в градината на Галя разказва история.

Третото място отиде за Ани Колева. Тя обаче е единственият финалист от с. Есеница, което я прави първа в населеното място, както самата тя отбеляза. Нейната градина със сигурност е отражение на нейната личност – много позитивна и усмихната. Благодарим за участието и удоволствието да се запознаем лично.

В категория „зеленчукова“ градина заслужената победа грабнаха Гергана и Стоян Жекови. Този тандем знае как се отглеждат вкусни зеленчуци и с всекидневната си работа затвърждават тази титла. Насладихме се на тяхната продукция и се прославиха от София до Варна.

Димитър Василев от с. Искър и Румяна и Марин Яневи от с. Щипско са следващите победители в категория „зеленчукова“ градина.

Въпреки ожесточената конкуренция, нашите победители заслужено се увенчаха с успех. Благодарим на всички, които участваха в конкурса и обещаваме, че това няма да е последната надпревара, която „Добротич Уинд“ АД организира.